اختلاف و دعوا با همسر در زندگی زناشویی امری طبیعی است. بسیاری از مردم مشاجره با همسر را نشانه شکست در ازدواج یا نشانه وجود مشکلات زندگی مشترک در نظر می گیرند. بااینحال، تحقیقات روانشناسی نشان میدهد، جر و بحث و دعوا با همسر گفتگو را تسهیل میکند و موجب آگاهی زوج نسبت به دیدگاه همدیگر می گردد.
بنابراین، بسیار مهم است در نظر داشته باشید دعوا با همسر میتواند برای حفظ رابطه زناشویی بسیار سودمند باشد. موضوعات دعوا با همسر نشان میدهد چه چیزی برای زن و شوهر در زندگی دارای اهمیت است و فرصتی فراهم می کند تا احساسات خود نسبت به روابطی که داریم را بشناسیم و بدانیم بهعنوان همسر و شریک زندگی در چه جایگاهی قرار داریم.
چند نکته در حین دعوا با همسر از نظر روانشناس خانواده
- نکته اول این است که به یاد داشته باشید جر و بحث و دعوا با همسر نباید بهعنوان یک تهدید در ازدواج در نظر گرفته شوند؛ بلکه امری است که میتواند به تکامل و رشد و بهبود رابطه زن و شوهر کمک کند و شما را راهنمایی کند تا در این رابطه، همسر خود را بهتر بشناسید. شما همچنین در حین دعوا و مشاجره با همسر به خودشناسی بیشتری دست مییابید.
- نکته دوم که بسیار مهم است، شما باید تشخیص دهید چه زمانی «آماده» بحث و گفتگو با همسر خود هستید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که زوج در زندگی مشترک با آن روبرو هستند این است، زمانی بحث و گفتگو میکنند که ازلحاظ احساسی آمادگی لازم را ندارند و برای گوش دادن یا درک دیدگاه همسر خود درباره حل مشکلات زناشویی آماده نیستند. گوش دادن به صحبت های همسر به معنای «پذیرش» بیچونوچرای حرف های او نیست، بلکه گوش دادن به معنای آن است که شما دیدگاه و نظر همسر خود را درک کنید.
بنابراین، بهترین زمان برای بحث و گفتگو و دعوا با همسر زمانی نیست که موضوعی بهطور اتفاقی پیش میآید یا شما نمیتوانید منطقی برخورد نمایید. بنابراین باید طوری برنامهریزی کنید که هر دو بتوانید بر روی موضوع مورد نظر تمرکز کنید، بدون این که احساسات مانع این گفتگو شوند.
- نکته سوم موضوع انعطاف پذیری در حین دعوا با همسر است. بسیاری از زوج ها با انتظارات یکطرفه وارد بحث و گفتگو با همسر خود می شوند. اما نکته هیجان انگیز در ازدواج این است که همسر ما توانایی تغییر نظرات و نگرش های ما را دارد و ما باید بر مبنای آنچه که از دیدگاه طرف مقابل از یک موضوع یاد می گیریم، نسبت به تغییرش پذیرا باشیم. این بدان معنا نیست که ما همیشه باید به اراده و میل همسر خود رفتار کنیم و تحت تاثیر قرار بگیریم، بلکه باید این نکته را در نظر بگیریم که تغییر موضع و دیدگاه ما درست و مناسب باشد.
- نکته چهارم این است که به یاد داشته باشیم همه ما آسیب پذیر هستیم. حتی اگر همسر یا دوست نزدیک ما طوری عمل کند که “همه چیز را می داند”، ما باید رفتار مناسب با همسر را اول از خودمان شروع کنیم. ما باید برای تغییر رفتار در ازدواج انعطاف پذیر باشیم. اگر اول خودمان را تغییر دهیم، بیشتر احتمال دارد که همسر ما نیز تغییر کند.
اغلب ما انتظار داریم همسر ما “همه چیز دان” یا “کامل” باشد. در عوض باید در نظر داشت طرف مقابل ما نیز فقط یک مرد یا زن معمولی است و ممکن است اشتباهاتی را مرتکب شود. قضاوت زود هنگام در مورد همسر آسان است، اما بخش مهمی از مدیریت در حل اختلاف با همسر این است، زمانی را به فکر کردن و درک خواسته و نظرات همسر خود اختصاص دهید. به عقیده این مشاور خانواده ، حدس و گمان ما مهم نیست، مهم این است که مکث کنیم و به نیازهای خود، نیازهای شریک زندگی و همچنین نیازهای مشترک فکر کنیم تا در کنار همسر خود یک ازدواج موفق را تجربه کنیم.