فهرست مطالب
چه هنگامی دوستی و رابطهها از خط قرمز عبور و به خیانت تبدیل میشوند؟سؤالی که درباره این موضوع من را به تعجب واداشت این است که چقدر افرادی که از ازدواج خود رضایت دارند در مورد روابط نامشروع خیالپردازی میکنند و یا درواقع دوستیهای خارج از ازدواج دارند.
به عنوان یک مشاور خانواده هیچ تعریفی از خیانت در روابط زناشویی و افرادی که موردبررسی قرار دادهاند، ندارم. طبق بررسی سارا تولان، پژوهشگر دانشگاه ایالتی یوتا و همکارانش، خیانت به همسر و برقراری رابطه نامشروع با نرخ بالای درخواست طلاق همراه است. بااینحال، بر اساس نظر کالون، بسیاری از زوجهای متأهل راضی و شاد، خیانت را پذیرفتهاند و هرگز طلاق نگرفتهاند.
بر اساس آمار منتشره، حدود ده درصد زوجین در طول زندگی تجربه خیانت به همسر را داشته، و اوج آن ۲۰ درصد برای زوجها در ۴۰ سالگی است. زوج هایی که متوجه خیانت همسر خود میشوند، آن را تجربهای از جنس شکستن و خرد شدن ناگهانی میدانند و معتقدند که این اتفاق پایان ازدواج است. چنانچه زوج بخواهند رابطه زناشویی خود را بهبود دهند، همسر خیانتکار باید اقرار کند که پشیمان است و احساس گناه کند.
اعتقادات مذهبی یا شرایط جامعه ممکن است مانع از طلاق زوجین شود و آنها را از تصمیم به طلاق منصرف کند. بااینحال، ممکن است زوجها از اعتقادات مذهبی برای حل مشکلات و در برخورد با خیانت کمک بگیرند. آگاهی به این موضوع که خیانت علامتی برای ازدواج ناخوشایند است، میتواند زن و شوهر را بهسوی حلوفصل مشکلات سوق دهد و آنها را به هم نزدیکتر کند.
همه ما میدانیم برخی افراد در زندگی مشترک به همسر خود خیانت میکنند، اما سؤال این است چرا آنها چنین ریسک احساسی و عملی بزرگی را انجام میدهند؟ در یک نظرسنجی که توسط روانشناس دانشکده لوراس جولیا اومرزو و همکارانش انجام شد، از افرادی که درگیر روابط نامشروع بودند، خواسته شد که درباره تجربههای عاطفی خود در طول دوره رابطه خارج از ازدواج گزارش بدهند.
افراد موردتحقیق بهطور غیر تصادفی، یعنی از یک وبسایتی درباره بزرگسالانی که در خیانت درگیر شده بودند، به دست آمد. بنابراین، نتایج این تحقیق را نمیتوان بهطورکلی تعمیم داد. بااینحال، یافتههای این تحقیق حاوی اطلاعات مفید و کاربردی است. از ۷۷ نفر شرکتکننده که پاسخ دادند شامل ۲۲ مرد و ۵۵ زن در سنین ۲۳ تا ۶۳ سالگی بودند که ۷۳٪ متأهل بودند. تعداد روابط نامشروع گزارششده از ۱ تا ۲۲، و با میانگین حدود ۴ مورد بود و بیشتر این روابط در حال حاضر وجود داشتند نه اینکه فقط یکبار باهم رابطه داشته باشند، حتی بیش از ۱ سال، و در برخی موارد، تا ۵ سال نیز باهم بودند.
آنها بهاحتمالزیاد با تلفن همراه تماس میگرفتند و بیشتر در هتلها، خانههای همدیگر، محل کار و یا اتومبیلها قرار میگذاشتند. تقریباً دوسوم از روابط فرا زناشویی بهطور دوستانه به پایان میرسیدند و تقریباً نیمی از آنها نیز بهطور دوستانه باهم در ارتباط بودند.
با توجه به این واقعیتهای اساسی، بیایید ببینیم که چرا افراد موردبررسی به یک رابطهئنامشروع وارد میشوند. بهطور خلاصه آنها به دو دلیل شایع در این روابط وارد میشوند(شاید احتمالاً شما هم آن را حدس زده باشید): داشتن رابطه جنسی دلیل اصلی برقراری روابط فرا زناشویی است.
افراد مشارکت کننده در این تحقیق به دنبال ارضای میل جنسی بودند و یا مایل بودند که رابطه جنسی بیشتری داشته باشند. دلیل دیگر تمایل به رابطه نامشروع عدم برآورده شدن نیازهای عاطفی بود. شرکتکنندگان در تحقیق گزارش دادند که در روابط فعلی خود ازلحاظ عاطفی، احساس رضایت نمیکردند یا مایل بودند که ارتباط و اعتبار بیشتری کسب کنند.
در اکثر موارد، یافتهها مربوط به تحقیقات پیشین در مورد انگیزه برای روابط نامشروع مطابقت دارد، یعنی این که زوجین در درجه اول برای ارضای نیاز جنسی و عاطفی به همسر خود خیانت میکنند.
یکی دیگر از دلایل خیانت همسر «انتقام سکسی» بود. افرادی که به این دلیل به دنبال برقرراری رابطه نامشروع بودند، سعی داشتند با خیانت به همسر از او انتقام بگیرند. باز هم این به نظر قابلدرک است، بهخصوص با توجه به ماهیت این سایت مشاوره ، که در آن افراد بهطور عمدی دنبال روابط نامشروع بودند. محققان وقتی فهمیدند که تقریباً ۲۰٪ از افراد متأهل در شرکت کننده در تحقیق به دلیل «هیجان خواهی» دنبال رابطه نامشروع بودند، شگفتزده شدند، به این معنی که آنها به دنبال حس کنجکاوی و یا احساس نا امیدی از ازدواج و همسر خود اقدام به خیانت کرده بودند.
حالا ما میدانیم چرا افراد وارد روابط نامشروع میشوند، اما سؤال این است که آنها چه احساسی نسبت به روابط نامشروع دارند؟ آیا آنها مانند قهرمان داستانها احساس آرامش و راحتی میکردند؟ همانطور که معلوم شد، احساس افراد موردبررسی از احساسات مثبت تا منفی بود. در سمت مثبت، افرادی که به دلایل جنسی خیانت کرده بودند، از نتیجه عمل خود احساس رضایت میکردند. آنها همچنین در کل از زندگی احساس رضایت میکردند و ازلحاظ عاطفی احساس سرخوشی و رضایت داشتند.
فرد خیانتکار احساس ناامیدی نداشتند، اما از همسر خود (برای اینکه آنها را خشنود و راضی نکرده بودند) و با این واقعیت که رابطه نامشروع آنها را به همان اندازه که آنها فکر میکردند راضی نکرده بود، احساس ناامیدی میکردند. اضطراب رسوایی، ترس از فراموش شدن توسط فردی که با او رابطه نامشروع داشته اند، حسادت و افسردگی از دیگر احساسات نامطلوب بعد از خیانت بود. بااینحال، تعدادی از افراد هم بهطور شگفتانگیزی گفتند که احساسات منفی ندارند.
یافتهها همچنین نشان میدهد که گروه قابلتوجهی از افرادی که در روابط نامشروع وارد میشوند خیلی خوب از خودشان سلب مسئولیت میکنند. بسیاری ادعا میکردند که خیانت و روابط نامشروع موضوع متقابلی بود که آن را توجیه میکردند و هیچ احساس گناهی نمیکردند.
بااینحال، روابط نامشروع نسبتاً بلندمدت بودند و افراد درگیر روابط اهمیت زیادی به آن قائل بودند. اگرچه برخی از افرادی که به همسر خود خیانت کردند هیچ احساس گناهی نمیکردند، اما اکثریت احساس گناه و اضطراب میکردند، حتی کسانی که در روابط مختلف بودند.
اگر شما درگیر روابط نامشروع هستید، و یا قصد ورود به رابطه نامشروع را دارید، به کدامیک از دلایل زیر وارد این رابطه شدهاید؟
عدم رضایت جنسی در رابطه زناشویی
این شایعترین دلیل است که افراد موردمطالعه به آن اشاره کردند. به یاد بیاورید که اکثریت بزرگی از شرکت کنندگان زنان بودند. هر زن و مردی که وارد رابطه نامشروع میشود امیدوار است که زندگی زناشویی و جنسی خود را بهبود ببخشد. ممکن است از بسیاری فعالیتهای متقابل دیگر لذت ببرند، اما به هر دلیلی، از سکس با همسر خود راضی نیستند.
تمایل به برقراری رابطه جنسی بیشتر
این یک دلیل نسبتاً نادر است که توسط افراد در این مطالعه ذکرشده است. این احتمال وجود دارد که افراد بیشتری این دلیل را داشته باشند اما نمیخواستند به آن اعتراف کنند، زیرا این تمایل ازلحاظ اجتماعی پذیرفتنی نیست. بهعنوانمثال، یک مرد در این تحقیق اظهار داشت که بهعنوان پاداش خوب بودن احساس میکند نیاز به رابطه جنسی بیشتری دارد.
عدم رضایت احساسی و عاطفی در رابطه زناشویی
صمیمیت عاطفی میتواند تقریباً به همان اندازه رابطه جنسی برای یک رابطه قانعکننده باشد. افراد شرکتکننده در تحقیق که گفته بودند دنبال کمبود محبت و نیاز عاطفی وارد رابطه نامشروع شدند، احساس میکردند که ارتباط خوبی با همسر خود ندارند.
دریافت تائید عاطفی از شخص مقابل
درک و تائید شدن، عاملی کلیدی در روابط احساسی است که پارتنر ها نسبت به یکدیگر احساس میکنند. پارتنرها ممکن است از هم جدا شوند، زیرا نمیتوانند نیازهای همدیگر را در رابطه خود به رسمیت بشناسند.
از دست دادن عشق نسبت به همسر
این یک دلیل نسبتاً نادر در تحقیق بود، شاید به این دلیل که تعریف”عشق” بسیار دشوار است. در درازمدت به نظر میرسد داشتن رابطه جنسی و صمیمیت عاطفی عشق را از بین میبرد.
عاشق شدن به فردی جدید
تعداد بسیار کمی از افراد گفتهاند که باکسی که در ارتباط فرا زناشویی بودهاند، بهطور ناگهانی عاشق شدهاند. بااینحال، به نظر میرسد صمیمیت عاطفی بهعلاوه نزدیکی جنسی عامل مهمی است که باعث خیانت همسر می شود.
تمایل به انتقام از همسر
در رابطهای که طرفین اذیت و رنجیدهخاطر شدهاند، تمایل به انتقام از همسری که خیانت میکند (یا تصور بر این است که خیانت میکند) به نظر میرسد که خیانت و بیوفایی بهطور فراوانی بیشتر از کمبود صمیمیت موجب افزایش خیانت و بیوفایی میشود. سینمای هالیوود از این تفکر “زیبایی آمریکایی” بهرهبرداری میکند اما درواقعیت، تعداد اندکی از افراد موردتحقیق این را بهعنوان عامل اصلی روابط فرا زناشوییشان عنوان کردند.
حس کنجکاوی و دنبال تجربیات جدید بودن
افرادی که به این دلیل اشارهکرده بودند احساس میکردند که آنها چیزی جدید می خواهند، این انگیزه فراتر از کنجکاوی و بهنوعی رقابت برای اندازهگیری توانایی جنسی خود است. ممکن است برای آنها رقابت در زمین تنیس یا زمین گلف کمتر پیچیده باشد، اما جذابیت کسی و چیزی جدید باعث شده که آنها این شکل خاص چالش را انتخاب کنند.
روابط نامشروع بهوضوح نشاندهنده یک ترکیب پیچیده از میل، غم و اندوه، و نیاز به نزدیکی و برقراری رابطه است. افراد بهندرت بدون درگیری و حتی ناراحتی وارد این روابط میشوند. ممکن است روابط نامشروع محصول یا علت پایان دادن به ازدواج و طلاق باشد. زوجهای موفق ممکن است بخواهند که رابطه نامشروعی را تجربه کنند و همانطور که کالون مطالعه کرد و به این نتیجه رسید که زندگی زناشویی آنها دستنخورده باقی میماند حتی اگر بهبود نیابد. بااینحال، همانطور که در این مطالعات نشان دادهشده است، این یک اقدام خطرناک است.